Tenminste eenmaal per studiejaar of per cursus heb je een persoonlijk gesprek met je docent.
De schriftelijke toets is hiervoor doorgaans de aanleiding. Tijdens dit gesprek komt ook je persoonlijke ontwikkeling aan bod. Door de verdieping in yoga die je gedurende de opleiding doormaakt, ontstaat een dieper inzicht in je eigen denken en handelen, maar soms kom je ook hindernissen tegen. Het doorzien van deze patronen en hoe je hiermee omgaat, met yoga of op een andere manier, dat komt in het gesprek aan bod. Hierdoor kan soms een andere visie op een probleem worden gegeven. Mocht er eerder een aanleiding zijn waardoor je met de docent wil spreken dan is daar ook gelegenheid toe. Hiertoe neem je zelf het initiatief.
In de lessen is er altijd ruimte voor inbreng en vragen van cursisten. Dit kan gaan over de lesstof, maar ook bijvoorbeeld over wat je tegenkomt in het oefenen. Of over hoe je yoga en de yogafilosofie verbindt met je dagelijks leven. Vaak komt naar aanleiding van een persoonlijke vraag een thema aan bod dat ook bij anderen leeft.
In het tweede basisjaar word je individueel gecoacht in het yogales geven, wat uiteraard een belangrijk onderwerp is in de opleiding tot yogadocent. Deze begeleiding is onderdeel van het studiejaar. Zo nodig is er gelegenheid voor privébegeleiding buiten de lestijd. Bijvoorbeeld als voorbereiding voor een herkansing.
Personal coaching
In sommige gevallen kan er behoefte zijn aan meer intensieve begeleiding. Anneke Verweijen geeft personal coaching voor mensen die begeleid willen worden om hun eigen weg, hun eigen antwoord te vinden op persoonlijke vragen. Deze begeleiding staat los van de opleiding. Bij de coaching kan gebruik gemaakt worden van yoga, ademtherapie, chakrapsychologie en verschillende gesprekstechnieken.
Personal coaching is ook mogelijk voor mensen van buiten de opleiding. Een afspraak maken kan via het secretariaat of direct met Anneke.